Košarkaški klub Mega MIS predstavio je tim i dresove za sezonu 2023/24 u kojoj će proslaviti 25 godina postojanja, a logo kluba će biti u znaku broja 25 u novoj sezoni. Sada već tradicionalno Mega MIS ima najmalđi tim Aba lige, prosečne starosti od 19,9 godina sa kojim ulazi u novu sezonu.

Najstariji igrač je povratnik u redove Mege Uroš Plavšić sa 24 godine dok je prvi sledeći po starosti Omer Džan Ilijasolu pa će i ove godine trener Mege Marko Barać imati ozbiljan zadatak sa mladim klubom. Kapiten ekipe je Uroš Plavšić koji se posle šest godina igranja u SAD vratio u klub za čije je kadetske i juniorske selekcije nastupao. Pored njega, u sastavu su i Nikola Đurišić, Nikola Topić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Omerdžan Ilijasolu, Oleksandr Kobzistij, Stefan Miljenović, Petar Kovačević, Filip Jović, Nemanja Popović, Luka Paunović, Mihailo Milutinović, kao i Bogoljub Marković i Andrej Mušicki koji će na dvojnu licencu braniti boje Mege i OKK Beograda.

U stručnom štabu pored Marka Baraća nalaze se i njegovi pomoćnici Miloš Mitrović, Branislav Božović i Dejan Pejić, zatim kondicioni trener Pavle Tasić i fizioterapeuti Vanja Radojević i Miloš Savić. Timski doktor je Uroš Stanković, dok je na mestu tim menadžera i ove sezone Novica Veličković.

Mega 25 logo
KK Mega 

Mega MIS će do početka takmičarske sezone učestvovati i na ABA Super Kupu od 20. do 22. septembra u Podgorici gde će se u četvrtfinalu u ponedeljak 20. septembra od 17 časova sastati sa aktuelnim šampionom ABA lige ekipom Partizan Mozzart Bet. Poslednju proveru pred početak ABA lige će imati protiv Tamiša 23. septembra. U prvom kolu ABA lige mega gostuje u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije dok će u drugom kolu u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Borac Mozzart.

BONUS VIDEO: