Samo nekoliko dana pred početak nove NBA sezone krenule su i prognoze za ovu takmičarsku godinu. I prema poznatom analitičaru Kevinu Peltonu Nikola Jokić i Denver Nagetsi će biti daleko od vrha NBA lige! 

Prema njegovim detaljnim proračunima od Denver Nagetsa će u regularnoj sezoni biti bolji Boston Seltiksi, Klivlend Kavalirsi, Milvki Baksi, Filadelfija Seventisiksersi, Memfis Grizlisi i Minesota Timbervulvsi! Još je gore prošao prošlogdišnji finalista Majami koji je projektovan tek na sedmom mestu Istoka. 

Prema Peltonu i njegovim statističkim podacima Seltiksi će imati 54,3 pobede, Klivlend 48,6, Milvoki 48,5 a Filadelfija 46,9. Na Istoku će u plejof ući i Niksi i Hoksi, a u plejin turnir će Majami, Toronto, Bruklin i Indijana. 

Što se Zapada tiče Memfis predvođen problematičnim Dža Morantom ima projekciju od 48,4 pobede, Minesota je na 47,7 a tek onda sledi Denver sa 46,3. Ispod su Golden Stejt Voriorsi, Finiks Sansi, Nju Orleans Pelikansi, Sakramento KIngsi, LA Lejkersi, Dalas Maveriksi i LA Klipersi. 

BONUS VIDEO: 

Nikola Jokić instagram/megaband_official