Nako neuspeha na Svetskom prvenstvu u Indoneziji, Japanu i Filipinima, Amerikanci su odlučili da "okrenu novi list" i da zato na Olimpijskim igrama u Parizu igraju sa najjačim timom do sada. Pripreme su počele godinu dana ranije i direktor reprezentacije Grant Hil već "okreće telefone" kako bi saznao koje velike zvezde će igrati za SAD idućeg leta, a za sada je čini se čuo samo pozitivne odgovore i zna se već pola drim-tima.

Tako su sigurni Lebron Džejms, Kevin Durent, Stef Kari, Džejson Tejtum i nedavno "amerikanizovani" Džoel Embid, dok je velika trka za preostalih šest mesta u rosteru pošto je izbor ogroman. Ipak, ako pitate Granta Hila i selektora Stiva Kera, njihova želja još nije rekla "da", jedina do sada!

U pitanju je iskusni plejmejker Džru Holidej (33), po mišljenju mnogih i najpotcenjeniji igrač u NBA ligi, koga se ovog leta odrekao Milvoki. Iako su sa njim u timu osvojili šampionski prsten 2021. godine, da bi napravili naredni korak veruju da im treba "neko bolji" - tako da su ga nedavno trejdovali za Demijana Lilarda. Interesantno je da se Holidej nije dugo zadržao ni u Portlandu, tako da je odmah promenio sredinu i obukao dres Bostona.

Prema rečima najozbiljnijeg NBA insajdera Adrijana Vojnarovskog, Holidej se još nije složio sa idejom da igra na Olimpijskim igrama, ali ga niko iz reprezentacije nije "ucenjivao" da to mora što pre da odluči, nego su mu dali sasvim dovoljno vremena da o svemu razmisli. To jasno govori koliko im je važan.

Osim njega, spominju se još i Kavaj Lenard, Bem Adebajo, Demar Derozan, Devin Buker, Bredli Bil, Donovan Mičel, Kris Midlton, Džulijus Rendl, Zek Lavin, Aron Gordon, Fred Vanvlit i Bruk Lopez, kao i igrači koji su igrali na prethodnom Mundobasketu. To se pre svih odnosi na Entonija Edvardsa, Ostina Rivsa, Paola Bankera, Džejlena Bransona... Tako da je prava trka za preostalih pet mesta u rosteru, koliko će ostati nepopunjeno ako Holidej prihvati poziv.

BONUS VIDEO:

Ostin Rivs MONDO/Nikola Lalović