Aleksej Pokuševski (21, 213cm) nije dobio produžetak ugovora sa Oklahomom. U danu kada je bio i "rez" u NBA ligi mlađi igrači, popularni "rukiji" dobili su nove ugovore sa svojim klubovima, ali ne svi. Među onima koji je ostao bez produžetka saradnje je i srpski košarkaš. Naravno, to ne mora ništa da znači za njegovu budućnost.

Naime, njegov ugovor za sezonu 2023/24 iznosi 5 miliona dolara, dok za sezonu 2024/25 ima "kvalifikacionu ponudu" od 7 miliona evra, da uprostimo, sa tom ponudom postaje ograničeno slobodan agent i može da pregovara sa drugim timovima. Međutim, njegov klub, u ovom slučaju Oklahoma, može da izjednači tu ponudu i da ga zadrži.

Treba istaći i da Tanderi mogu u toku sezone da mu ponude višegodišnji ugovor i da pregovaraju sa njim, tako da ovo može da bude i sezona za dokazivanje. Prvenstveno zbog činjenice da je Srbin imao dosta povreda od kada je došao u NBA ligu i da je dosta vremena proveo van terena. Trenutno se oporavlja od povrede. Prošle sezone odigrao je 34 meča i prosečno je davao 8,1 poen, uz 4,7 skokova i 1,9 asistencija po meču. U narednoj sezoni imaće srpsko društvo, pošto je došao Vasilije Micić.

Profimedia, MN Press Aleksej Pokuševski

Pokuševski nije jedini koji je ostao bez produžetka saradnje iz "draft generacije 2020". Bez ugovora ostali su i drugi pik Džejms Vajzman (Detroit), četvrti pik Patrik Vilijams (Čikago), peti pik Isak Okoro (Klivlend), sedmi pik Kilijan Hejs (Detroit), osmi pik Obi Topin (Indijana)...

BONUS VIDEO:

URAMIĆU SLIKU DUELA SA LEBRONOM: Pokuševski o NBA, Jokiću, Partizanu, Zvezdi, Novom Sadu i Balaševiću VIDEO NBA liga