Partizan je ušao u pobednički ritam, pobedio je Crvenu zvezdu u dva dosadašnja večita derbija. Prošle nedelje u Evroligi, pa u ponedeljak uveče u ABA ligi, oba puta pred punom beogradskom "Arenom". Trijumfi koji će bez sumnje "dati krila" ekipi za nastavak sezone.

Ponovo je jedan od ključnih igrača bio Aleksa Avramović (15, 6 asistencija, 3 ukradene, 1 skok). "Mnogo je bitniji ovaj trijumf, vratili smo se i u Evroligi i ABA ligi na pravi kolosek. Na najteži mogući način, da smo birali, birali bismo drugačije, jer derbi nosi ponosnu draž. Kontrolisali smo utakmicu od prvog momenta. Imali smo pametne rezone u napadu, spuštali smo loptu na Frenka kad je Zvezda prišla na šest razlike. Pogađao je neke bitne penale, dobro smo odigrali u odbrani, bilo je rutinski u završnici meča. Srećni smo, zadovoljni, ali je to već prošlo", počeo je Avramović.

Nije Željko Obradović mogao da računa na povređenog Kevina Pantera. "Teško je ne samo bez Kevina, nego i bez Mateuša Ponitke, njega, koga god da nema, moramo da nađemo ekstra motivaciju i energiju, bili su to danas Frenk, Pi Džej, Zek je dao bitan šut, ja sam imao dobre i loše stvari, na kraju sam igrao dobro."

MONDO/Stefan Stojanović Partizan Crvena zvezda

Odličnu partiju pružile su i novajlije, Pi Džej Doužer (12, 8as, 4sk) i Frenk Kaminski (22, 3sk). "To su ljudi sa NBA iskustvom, znate i vi ko su oni. Period adaptacije nekada zna da potraje i po šest meseci, dolaze iz Amerike, svoje zemlje, svojih porodica u inostranstvo. Strašni su igrači, svaka im čast, tek će nam pomagati, uklopili su se, važno je da imamo dobre ljude."

Nije hteo previše da priča o konstataciji da je "psihološki bilo teško". "Nema toga, težak psihološki aspekt, igramo ovu utakmicu kao i svaku, dobijemo, izgubimo, najvažnije da damo maksimum. Protiv svake ekipe možemo da pobedimo ako nam je glava podešena na pravu razinu, da igramo pametno u napadu, disciplinovano u odbrani. Imamo talenat da igramo sa svakim, sve zavisi od nas i koncentracije."

Posle evroligaške pobede Aleksa je na terenu pozvao Matijasa Lesora na video poziv, upitan je i da li je nešto slično uradio u ponedeljak, "Nisam se čuo sa Lesorom, poslao mi je poruku kad je postao MVP, da moramo da se čujemo pred svaku utakmicu, tako da sam nagrabusio. Svi smo mi porodica, čuo sam se sa svim saigračima, imamo pravu ekipu unutar svlačionice i ove i prošle. Čast mi je što sam ovde", zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO:

Aleksa Avramović izjava posle derbija MONDO/Nemanja Stanojčić