Nastavlja se saga oko FIlipa Petruševa. Srpski košarkaš je stigao u NBA posle osvojenog srebra na Svetskom prvenstvu na Filipinima sa reprezentacijom Srbije, prošao je pripreme sa Filadelfijom, debitovao, a onda je poslat dalje. U velikom trejdu u kome je Džejms Harden otišao u Kliperse Petrušev je završio u Los Anđelesu. 

Ipak nije se tamo zadržao dugo jer je vrlo brzo trejdovan dalje. Otišao je u Sakramento Kingse, a sada su procureli detalji tog dogovora. Kako navodi novinar "LA Tajmsa" Endru Grajf on je trejdovan u Sakramento u zamenu za novac i prava na Luku Mitrovića! 

Centar Crvene zvezde je draftovan 2015. godine kao poslednjji 60. pik od strane Filadelfije, ali je onda mesec dana kasniej trejdovan zajedno sa pravila za Arturasa Gudaitisa u Kingse u zamenu za Karla Lendrija, Džejsona Tomsona i Nika Štauskasa. Igrao je nekoliko puta Letnju ligu, ali sa 30 godina deluje malo verovatno da će LA Klipersi koji sada imaju njegova prava to iskroistiti kako bi se pojačali sa iskusim centrom. 

Što se tiče Petruševa za sada je u sastavu Kingsa. Konkurencija je izuzetno nezgodna pošto na poziciji pet ovaj tim ima lidera Donatasa Sabonisa, kao i veterana Džavala Mekgija, Aleksa Lena i Skala Labisijea. Na četvorci su tu mladi Kigan Marej, nekadašnji MVP Evrolige Saša Vezenkov i pouzdani trojkaš Trej Lajls. 

BONUS VIDEO: 

Petrušev MONDO/Nikola Lalović