Nikola Topić (18) briljira u ABA ligi ove sezone. Na šest mečeva u dresu Mege prosečno beleži 20,6 poena, uz 8,2 asitencije i 3,5 skokova po meču. Uz to šutira 83,8 odsto sa linije za slobodna bacanja i prosečan indeks korisnosti mu je 23,3. U pobedi protiv Zadra imao je dabl-dabl (27, 10as, indeks 41).

O njemu se dosta priča, svi ga hvale, izuzetak nije ni Vlade Đurović. "Nema emisije gde ga nisam spominjao, jedan biser, talenat koji je na putu da možda, nije pedagoški da kažem da stiže Dražena Petrovića ili Luku Dončića. Dražen je ranije bio as, ali je igrač koji je brži sa loptom nego bez lopte, to je veoma važno u sportu", rekao je Đurović za "Arenu sport".

Ima jednu zamerku za mladog košarkaša, to je šut za tri poena (7/24 u ABA ligi, 29,2 odsto). "Mora da radi na šutu, to stalno govorim, ne vidim po procentima šuta za tri... Šutirao je za tri protiv Budućnosti za pobedu, promašio je, pokazao je srce i hrabrost, ali mora da radi malo i na mehanici šuta, neke male korekcije i na preciznosti, ta preciznost je rad. Stotinu ubačenih šuteva. Mega ima uslove, dvoranu, može da dođe i da šutira do besvesti što su radili Dražen, Dončić, Kićanović, Delibašić itd.

Zatim se vratio da pohvale za igrača koji je u Megi kao pozajmljen igrač Crvene zvezde. "Zna da doda i levom i desnom, da uđe levo, desno, da pogodi zicer, sa efeom, da pogodi 'flouter', da pogodi preko visokog igrača, trojka mu je najslabija tačka. Napreduje, ima dovoljno minuta. Iza toga stoji Miško Ražnatović koji traži da igra, samo penali mogu da ga izvedu iz igre. Iznenadio me i Uroš Plavšić, pojavio se, ima facu kao da je sve to normalno, radi fantastično", zaključio je Đurović.

Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved, MN Press/Vid Ponikvar/Sportida Nikola Topić

Stručnjaci za NBA ligu već mu predviđaju da bi mogao da ode direktno tamo sledeće godine i to među 10 pikova na draftu. Još je rano, ali ako se to dogodi mogao bi da završi u Americi, a da ne zaigra ponovo za Zvezdu koja se ove sezone muči baš na poziciji plejmejkera sa Šabazom Nejpirom.

BONUS VIDEO:

Nikola Topić MVP MONDO/Nemanja Stanojčić