Luka Vildoza se ne nalazi u dobroj situaciji u Panatinaikosu, bilo je čak reči i o tome da je potpuno ispao iz tima, a sada se u jednom intervjuu prisetio prošle sezone i vremena provedenog u Crvenoj zvezdi. Iskusni Argentinac je istakao da je zahvalan crveno-belima na pruženoj šansi, a navijačima na ljubavi koju su mu iskazivali. 

Nakon sjajnih godina u Baskoniji on je otišao u NBA i tamo se nije snašao u Njujork Niksima i Milvoki Baksima, a u oktobru 2022. vratio se među crveno-bele kada je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i sa klubom je osvojio Kup Radivoja Koraća i Košarkašku ligu Srbije.

"Vratilo mi se samopouzdanje, naročito zahvaljujući periodu u Crvenoj zvezdi. Tamo sam se osećao odlično, navijači su mi pružili strast koja mi je bila neophodna, a i saigrači su mi mnogo pomogli. Zato ću im večno biti zahvalan i uvek će mi nedostajati. Sada sam drugačiji igrač. Osećam se mnogo komfornije u napadu, ali i po pitanju fizičke spreme, baš sam napredovao", rekao je Vildoza u razgovoru za "Jurohups". 

Ipak na kraju nije odlučio da ostane u Beogradu već se priključio Erginu Atamanu i velikom broju zvučnih pojačanja u Panatinaikosu. I sada je siguran da je to bila odlična odluka.

"Bio sam siguran da sam doneo pravu odluku prelaskom u Panatinaikos jer sam znao koje će još košarkaše dovesti. Čim je trener Ataman ozvaničio svoj dolazak, nisam imao dilemu. On je stigao sa razlogom – da stvori kvalitetan tim i vrati PAO tamo gde i pripada. Možemo da stvorimo nešto veliko, ali smo još na početku tog puta. Imamo pregršt kvalitetnih igrača, ostaje nam da se uigramo i biće onda sve u redu", zaključio je Vildoza. 

BONUS VIDEO: 

Izjava Luka Vildoza MONDO/Nikola Lalović