Nakon drame prošle sezone kada je kolabirao na terenu, sada se najstariji sin Lebrona Džejmsa Broni vraća na teren! Samo četiri meseca nakon što je imao srčani zastoj on bi trebalo da debituje za univerzitet USC na koji se upisao ovog leta. Propustio je početak sezone, ali iako se spekulisalo da će mu karijera biti ugrožena on je spreman za debi.

"Broni će ove nedelje biti na poslednjoj proceni s osobljem USC-a, iduće nedelje će da se vrati treninzima, a uskoro zatim se vraća i utakmicama", navodi se u saopštenju porodice Džejms, uz zahvalnost lekarima koji su se brinuli o Bronijevom zdravlju. 

Zbog ovoga će trpeti i Los Anđeles Lejkersi koji će na jednu utakmicu ostati bez svog najboljeg igrača. Iako je veliki takmičar, porodica je iznad košarke Lebronu. "Već sam obavestio saigrače o tome. Porodica je iznad svega", rekao je Džejms.

Alex Bierens de Haan / Getty images / Profimedia, YouTube/ESPN Broni Džejms i Lebron Džejms

Broni Džejms je krajem jula kolabirao na treningu, nakon čega je odveden u bolnicu i kratko je bio na intenzivnoj nezi. Otkriveno je da ima urođenu srčanu manu, ali je nakon operacije njegovo stanje sada sve bolje i spreman je da zaigra na NCAA nivou. 

Broni ima 19 godina i nakon završene srednje škole Sijera Kenion sada ide na koledž, a njegov 38-godišnji otac je istakao da planira da sačeka sina u NBA ligi. Za sada deluje da Broni sigurno neće na draftu naredne godine tako da će Lebron morati da igra posle 40. godine kako bi mu se ostvarila ta želja.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Lebron Džejms ispalio Nikolu Jokića Arena Sport