Srpski košarkaš Nikola Jokić tokom prethodne tri godine pokazao je da je najbolji igrač NBA lige - nakon dve osvojene MVP titule u ligaškom delu sezone, centar Denver Nagetsa odveo je svoju ekipu i do šampionske titule, uz MVP priznanje u finalu protiv Majamija. Sve to došlo je nakon godina napornog rada, kojim je nadograđen talenat momka iz Sombora. Iako mu navijači često osporavaju fizičku spremno, Nikola Jokić je u top formi!

Koliko je srpski košarkaš spreman najbolje svedoče reči iskusnog Milijana Bocke (40), dugogodišnjeg plejmejkera brojnih timova u Srbiji i regionu. Bocka je nekoliko godina nastupao za košarkaški klub Džoker iz Sombora, gde je imao priliku da upozna Nikolu Jokića i vidi kako se najbolji košarkaš na svetu priprema za sezonu - iako je i sam čitav život posvetio napornim treninzima, Milijan je ostao u šoku šta sve Nikola može!

"Dođe pre sezone, pre nego što će da ode. Bio je par puta. I onda kad mi kažu Nikola truntav, nema koordinaciju... Mi dolazimo na neki trening, on čovek već trenira. 40 sprinteva! Znaš šta je, Mile, 40 sprinteva, punih sprinteva u cugu čovek uradi, 40 dužina terena! Onoliki čovek. Bez zamora. On trenira čovek i onda dođe nešto s nama, kao 'Ja ću da igram, da budem ispod koša'. Mi radimo neku tehniku i sad ti kao ideš ispod koša da položiš. Ne možeš da ga prebaciš, čoveče! A on se ne pomera, on napravi samo jedan korak i zalepi te. Samo da vidiš kolika je razlika u kvalitetu tom što on ima, kako on čita igru i kako on tebe čita na osnovu dva koraka. Zna gde ćeš, kako ćeš da je baciš,... Ozbiljna, ozbiljna stvar", ispričao je Milijan Bocka u gostovanju kod Mileta Ilića.

MN Press Srpski košarkaš i basketaš, bivši igrač Igokee.

Nekadašnji košarkaš Igokee i somborskog Džokera, privatnog kluba porodice Jokić, govorio je i o danima kada je saznao za Nikolin ogroman talenat. "Žare Vučurović, znaš ko je? Ja sam par puta sedeo s njim, on je njega trenirao i u Odžacima. Ja ga pitam 'Žare, hoće li biti još jedan ovakav?'. Kaže on 'Narednih 100 godina, ovakav, teško. Mislim da se ovakav neće roditi narednih 100 godina'. Ono je nestvarno šta on radi. Ja NBA generalno ne pratim, zato što više volim našu evropsku košarku. Ono je više fizika, ali sam počeo. Jokić im je uneo 'Moraš da razmišljaš'. Ja ti pokažem kako se igra na glavu, a ti pokušaj da me pobediš na fiziku. Ne mogu da ga pobede zato što je to glava, mnogo informacija ide iz mozga u te delove tela. Ja te glavom dobijem, to je to", zaključio je Bocka.

MONDO/D.N./Jao Mile podcast)

BONUS VIDEO:

Lebron Džejms ispalio Nikolu Jokića Arena Sport