Vasilije Micić očigledno nije pogodio sa izborom NBA tima. Njegova Oklahoma je pobedila Minesotu129:106, on je konačno bio na terenu, ali ne u minutaži u kojoj bismo svi voleli. Bio je na terenu 15 minuta i za to vreme je postigao dva poena uz 4 asistencije. Aleksej Pokuševski nije bio ni u protokolu, nekadašnji šuter Partizana Davis Bertans je meč presedeo na klupi, a pobedu je doneo Šaj Gildžus Aleksander sa 34 poena, 9 asistencija i 6 skokova. 

Zanimljivo je da je propustio prethodne dve utakmice, pre toga je protiv Memfisa igrao svega sedam minuta, pa onda pre toga nije igrao još dva meča, a na sedam prethodnih utakmica na kojima je igrao je Oklahoma pobedila!

Sa Aleksejem Pokuševskim je situacija još gora. Igrao je na samo sedam utakmica ove sezone, ima 1 poen i 1 skok po meču, a poslednji meč odigrao je protiv Los Anđeles Lejkersa 1. decembra kada je na terenu bio tri minuta.

Još jedan srpski košarkaš koji uopšte ne dobija priliku da igra je Boban Marjanović. Džin iz Boljevca nije ulazio u igru u porazu Hjustona od Indijane 123:117. Na tom meču Tajris Haliburton je sa jedne strane dominirao sa 33 poena, 10 asistencija i 6 skokova, dok je sa druge najbolji bio Alpere Šengun sa 30 poena, 16 skokova i 5 asistencija. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir sport Pešić obrazložio zašto su Jokić i Micić otkazali