Američki plejmejker Kevin Pangos (30) konačno je postao slobodan igrač, jer je otišao iz Armanija pretposlednjeg dana 2023. godine. Iste večeri, on je postao plejmejker Valensije, gde će biti saigrač našem Stefanu Joviću. Nakon što ga je trener Etore Mesina odavno "precrtao", bivši organizator igre Barselone, CSKA Moskve, Klivlenda pregovarao je sa novim timovima i sve je dogovorio u poslednjim satima 2023. godine.

Kevin Pangos je često prethodnih godina dovođen u vezu sa beogradskim "večitim" rivalima, Partizanom i Crvenom zvezdom Meridianbet, tako je i ove jeseni nagoveštavano da bi mogao na Mali Kalemegdan, ali ni sada neće u Srbiju. Za vreme njegovog dugog raskida sa Armanijem, Partizan je pojačao bekovske pozicije dovođenjem doskorašnjeg igrača Virtusa Džejlina Smita, a Zvezda je na mestu plejmejkera dovela najvećeg srpskog talenta Nikolu Topića. Otud je i nestala potreba "večitih" da traže pojačanja na mestu organizatora igre.

"Košarkaški klub Olimpija Milano saopštava da je danas raskinuta saradnja kluba i Kevina Pangosa. Olimpija želi igraču sve najbolje u budućnosti", navedeno je u kratkom saopštenju, a odmah nakon toga je potvrđeno i da je Amerikanac novi igrač Valensije.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Grobari, Partizan, Evroliga Kurir