Nakon tragičnih vesti o smrti legendarnog srpskog košarkaša i trenera Dejana Milojevića oglasio se i Miodrag Miško Ražnatović. Poznati košarkaški menadžer je godinama sarađivao sa Milojevićem, što kao sa igračem tako i trenerski i upravo je u Megi Milojević doživeo trenersku afirmaciju. 

"Današnji svet je pun nepravdi, a ovo je sigurno jedna od najvećih! Ućiniću sve da se nikada ne zaboravi sve što si uradio za mene, Megu i celokupnu svetsku košarku! Počivaj u miru Deki!", napisao je Miško Ražnatović.

Oglasila se i Mega koja se oprostila od strućnjaka koji je po završetku igračke karijere upravo u ovom klubu doživeo afirmaciju kao trener. Prvo je od 2010. do 2012. bio sportski direktor kluba, a onda je osam godina vodio ekipu kao prvi trener,. 

"Sa ogromnom tugom smo primili vest da je bivši trener Mege, nekadašnji sjajni košarkaš a oduvek veliki čovek Dejan Milojević preminuo danas u 46. godini života od posledica srčanog udara kojeg je doživeo 16. januara tokom timske večere u Solt Lejk Sitiju. Dejan Milojević je rođen 15. aprila 1977. godine u Beogradu. Tokom sjajne igračke karijere prepune trofeja i brojnih priznanja nastupao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Pamesu i Galatasaraj a sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Turskoj. Posle završetka igračke karijere, 2010. godine je postao sportski direktor Mege, da bi potom 2012. godine preuzeo mesto glavnog trenera. Tokom sjajnih osam godina i 345 utakmica koje je proveo na klupi Mege osvojen je Kup Radivoja Koraća 2016. godine uz mnoštvo velikih pobeda i nezaboravnih trenutaka, a na pravi put je izveo veliki broj košarkaša među kojima su zvezde evropske i svetske košarke. Posle Mege je bio trener Budućnosti, a od 2021. godine je pomoćni trener Golden State Warriors-a sa kojima je bio šampion NBA lige 2022. godine. KK Mega MIS ovom prilikom želi da izjavi najdublje saučešće porodici Dejana Milojevića Deki, hvala ti na svemu. Nikada te nećemo zaboraviti. Neka mu je večna slava i hvala", navodi se u objavi Mege. 

Pročitajte više o karijeri i životu Dejana Milojevića, o tome kako je sarađivao sa Nikolom Jokićem i od njega napravio MVP-a NBA lige, ali i o rekordima koji i dalje stoje i koji verovatno nikada neće biti oboreni. 

MN Press Dejan Milojević

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: