Partizan igra protiv Panatinaikosa u Atini, a meč je počeo omažom za Dejana Milojevića. Srbin je tragično preminuo u Americi od posledica srčanog udara i od njega se oprašta ceo košarkaški svet. Zbog toga je srpski tim u Grčkoj odlučio da mu oda počast posebnim majicama .

Na njima se nalazila Dejanova fotografija uz pet reči koje sve govore. "I najveći borci nekada odlaze..", a na pozadini majice svim igračima pisalo je samo "Milojević". Posle intoniranja himne Evrolige usledio je minut ćutanja za Milojevića. Potpuni muk u rasprodatoj dvorani "OAKA", a onda i aplauzi za Dejana.

O Milojeviću svi imaju samo reči hvale. Biranim i dirljivim rečima se opraštaju od Srbina. Koliko je svima značio govore i reči Majka Brauna, trenera Sakramenta."Ljudi često to pričaju, možda je floskula koja se previše koristi, ali je Deki stvarno bio veliki meda. Ako otvorite Vebsterov rečnik, to bi trebalo da bude objašnjenje za Milojevića. Divan čovek, dobroćudni džin, kada je igrao, to je radio sa velikom strašću. U isto vreme je divan, duša od čoveka, inteligentan, uvek si mogao da mu priđeš. Kada ga vidiš, samo želiš da ga zagrliš. Za mene je to prva stvar koju pomislim kada mislim na Dekija. Takva ličnost, stvarno je bio poseban", rekao je Braun.

Printscreen/Sport klub Partizan majice za Milojevića

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: