Nekadašnji plejmejker Klivlenda i Hjustona Kevin Porter junior se nagodio na sudu. Njemu je suđeno na Menhetnu jer je napao svoju bivšu devojku Kisre Gondzrezik, inače profesionalnu košarkašicu. Sada se dogovorio i priznao zlostavljanje, napad i prekršaje, pa će prema dogovoru sa sudom morati da prođe određeni program. Ukoliko ga se bude pridržavao i ako mu se prekršaji ne budu ponavljali ništa od navedenog mu neće biti uneto u dosije. 

Porter je izabran kao 30. pik prve runde NBA drafta 2019. godine, a posle dve sezone u Klivlendu igrao je i u Hjustonu dve sezone. Ipak u oktobru 2023. godine je trejdovan u Oklahoma Siti nakon što je optužen za zlostavljanje, a Oklahoma ga je ubrzo otpustila. Sada će proći bez zatvorske kazne i osude, ali je pitanje da li će moći da se vrati u najbolju ligu sveta. 

Nekadašnji NBA igrač je uhapšen 11. septembra u Njujorku u hotelu "Milenijum Hilton" i optužen je za napad i zlostavljanje, a u optužnici je stajalo da je Kisra Gondzrezik posle napada imala oštećenje vrata i veliku posekotinu ispod oka. Ipak već u oktobru je ona u jednom intervjuu tvrdila da je Porter nije udario. Ovako izgleda Kisra Gondzrezik:

Instagram/kysrerae/Printscreen Kysre Gondrezick

 Nije to prvi put da je imao problema sa zakonom jer je u novembru 2020. godine izazvao saobraćajnu nesreću, a pritom imao pištolj u kolima. Pošto je otkrtiveno da pištolj pripada njegovoj majci i tada je ostao bez kazne.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA MONDO