Dejan Milojević sahranjen je danas u Beogradu na Novom bežanijskom groblju. Od njega su se mnogi oprostili, došao je i trener Golden Stejta Stiv Ker zajedno sa saradnicima. Među svima njima nije bilo jedno lice - Nikola Jokić. Mnogi su se pitali zašto on nije došao.

Odgovor je prilično jednostavan, zbog rasporeda Denvera i klupskih obaveza. Put iz Amerike do Srbije, pa povratak i sve to u momentima kada se Nagetsi bore za prvo mesto na Zapadu bio bi predug i verovatno bi mu i zbog svega toga bilo potrebno još vremena i za emotivni oporavak. U Beogra je došao Vlatko Čančar koji nije u timu zbog povrede.

Već u noći između ponedeljka i utorka Denver igra derbi protiv Milvokija na gostovanju. Posle toga slede dueli sa Sakramentom, koji ih je nedavno razbio sa 29 poena razlike, pa sa Vašingtonom i Portlandom. U ponedeljak 26 februara (1 ujutru po našem vremenu) gostovaće Golden Stejtu, timu u kom je Milojević radio.

MONDO/Stefan Stojanović Povorka i iznosenje kovcega

Srpski centar nije želeo da privlači pažnju svojim izjavama, pa je tako odlučio da ne priča previše o Dekiju. "Volim ga", rekao je Nikola na temu koja mu je veoma bolna, a zatim nastavio: "Moja porodica je u šoku. ja volim celu njegovu familiju. Ne želim da pravim cirkus od toga", poručio je Jokić koji je nedavno nosio majicu sa natpisom "Brate" u njegovu čast.

Vlatko Čančar
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Vlatko Čančar

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Sahrana Dejana Milojevića MONDO