Srpski košarkaš Nikola Jokić dobro se zabavljao ovog vikenda na Ol-staru u Indijanapolisu, iako je njegov Zapad doživeo poraz. Zbog toga su ga navijači čak i kritikovali, ali neće Jokić mnogo mariti za to - proveo je dobro vreme sa Lebronom Džejmsom i razume se Lukom Dončićem, dok je dugo morao da odgovara i na novinarska pitanja...

Čuli smo da Jokić misli da bi Peđa Stojaković u današnjoj NBA košarci bio još bolji nego što inače jeste, dok je dobio i pitanje da izabere najbolju petorku od košarkaša koji stižu iz Evrope. Uslov je bio samo da su aktivni, tako da je Jokić samo kratko razmislio i imao je spreman odgovor za novinare koji su bili radoznali. Naravno, podrazumeva se i da je sam Jokić u petorci, a svi ostali koje je nabrojao su sa prostora bivše Jugoslavije.

"Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Dario Šarić i Nikola Vučević", rekao je Nikola Jokić tom prilikom možda i nesvesno birajući samo Ex-Yu ekipu, pošto je zaboravio neke od igrača koji dolaze iz Evrope, a bili su čak i na Ol-staru sa njim tokom vikenda u Indijanapolisu.

Naravno, mislimo na Janisa Adetokunba, preskočio je i Paola Bankera, mada je Italijan u međuvremenu izabrao da igra za SAD, a možda će se "uvrediti" i Domantas Sabonis (Litvanija, Sakramento), Lauri Markanen (Juta, Finska), Kristaps Porzingis (Boston, Letonija), Viktor Vembanjama (San Antonio, Francuska), Franc i Mo Vagner (Orlando, Nemačka), Rudi Gober (Minesota, Francuska), Bojan Bogdanović (Njujork, Hrvatska), Alperen Šengun (Hjuston, Turska) ili Vasilije Micić (Šarlot, Srbija).

Šta vi mislite, koja je najbolja petorka od aktivnih igrača iz Evrope? 


BONUS VIDEO:

Vila Nikole Jokića Tiktok/athletehomes

(MONDO - M.V.)