Da li će selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić ostati i posle Olimpijskih igara u julu i avgustu? Oglasio se o tome posle pobede Srbije protiv Finske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. "Znam i ja, čujem, je*i ga, priča se. To se uvek priča. Kod nas svi znaju i brinu tuđu brigu. Ništa se tu ne dešava. Pred reprezentacijom, igračima i predamnom su Olimpijske igre. Šta će se posle toga dešavati? Ništa ne planiram. Ako misliš na Dubai? Ne planiram, zaista. Ne znam šta ću da radim. Imam nekoliko ponuda. Do sada sam ja odlučivao o svojoj familiji, a sada će ona da odlučuje. Hoću da se skoncentrišem da i da u pripremama za Olimpsijske igre dam ono što se od mene očekuje. Imamo dobru atmosferu, govori se o tome, svi žele da igraju Olimpijske igre. Šansa nam je velika, ne u smislu medalja, već u smislu da se dobro pripremimo, napravimo dobar tim. To su sada moji planovi i stvarno ne razmišljam o periodu posle Olimpijskih igara"

Dok već svakodnevno "cure" informacije o pregovorima Pešića i Dubaija, novog učesnika ABA lige i Evrolige, iskusni stručnjak ovako odgovara na ta nagađanja: "Koliko ja znam, nema nikakvih pregovora. Niti sam ja započeo, bilo je i ponuda tokom sezone nekih evroligaških klubova, ali odlučio sam da stavim ispred igrača i svega Olimpijske igre. Najiskrenije vam kažem, nemam drugih planova osim Olimpijskih igara. Ne da ja tu foliram nešto... Kao prvo, ne znam da li ću uopšte da budem trener. Doći će vreme kada ću morati da kažem 'Dosta je bilo'. I pre nego što sam došao da budem selektor, već sam odlučio da ne budem, pa me je ubedio sin Marko da budem. Njega je ubedio Saša (Danilović), onda on mene... Ali stvarno nemam planova. U Dubaiju imam prijatelje, pomažem im koliko mogu, ali da li ću to da budem, ne znam"

MN Press, MONDO/Nemanja Stanojčić Košarka Srbija

Reprezentacija Srbije u ponedeljak igra protiv Gruzije u poslednjem takmičarskom meču do Olimpijskih igara, a o Parizu govorilo se i u petak. Novinari su pitali selektora Pešića da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Igrama?

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Košarkaši srbija  MONDO/Nemanja Stanojčić