Srbija nastavlja svoj put ma Eurobasketu 2025. godine. Nakon pobede nad Finskom u prvom mečui sada je na redu utakmica sa selekcijom Gruzije. Posle prvog meča u Beogradu naši momci sada gostuju i odleteli su u Tbilisi.

Selektor Svetislav Pešić je više puta upozorio da ne sme biti opuštanja i da naš tim mora da ređa pobede, a ovaj meč je dodatno bitan jer će biti poslednje okupljanje naših košarkaša pre odlaska na pripreme za Olimpijske igre u Parizu.

GDE JE PRENOS?

Svetislav Pešić i Aleksa Avramović
MN Press 

Utakmica se igra od 18 časova i naravno moći ćete da pratite uživo prenos tekstualno na MONDU. Što se tiče TV prenosa biće realizovan na "RTS-u" kao i na kanalima "Sport kluba".

SRBIJA DOBILA POJAČANJE!

ognjen dobrić
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

Za ovaj meč Uroš Trifunović nije uspeo da se spremi, ali se oporavio Ognjen Dobrić. On će prema najavama zameniti Aleksu Radanova u sastavu pa će ekipa "orlova" izgledati ovako: Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Balša Koprivica, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Dušan Ristić.

ŠTA KAŽE PEŠIĆ?

Svetislav Pešić
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

"Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić", rekao je pred ovaj meč Svetislav Pešić.

KO NAPADA SRBIJU?

profimedia-0757714101.jpg
Profimedia/David Ramirez / Dax Images 

Kiksirala je Gruzija u prvom kolu i sjajni Ife Lundberg je režirao iznenađenje kada je doveo Dansku do pobede. Zbog toga će u Tbilisiju biti još teže jer naš tim igra protiv ekipe koja ima imperativ pobede i nema prostora za kiks.

Lideri tima su svakako jedan od najboljih visokih igrača Evrope Tornike Šengelija kao i veteran Georgi Šermadini koji obara rekorde u ACB ligi i ne staje sa 34 godine. Mnogi pamte i Giorgija Cincadzea iz dana u MZT-u, a tu je i krilni centar Beka Burjanidze koji se dokazao u Španiji igrajući za Sevilju, Korunju, Andoru i Gran Kanariju. Kao stranac tu je bek koji je nedavno potpisao za Makabi Džo Tompson tako da napadačih oružja ne fali Gruziji.

Utakmica je od 18 časova, a Gruzija osim domaćeg terena ima dokazanog selektora, kvalitetan tim koji u manje-više ovom sastavu igra godinama i pritisak posle poraza na startu. Neće biti lako!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Svetislav Pešić o Nemačkoj MONDO/Nikola Lalović