Tristan Vukčević je pomalo neočekivano usred sezone napustio Partizan i stigao u NBA, a prethodne večeri upisao je i svoje prve poene "preko bare". U pobedi Vizardsa nad Čikagom (107:105), Vukčević je postigao šest poena (dve trojke) uz tri skoka, a posle susreta je poručio da se jako lepo osećao u "najvećem srpskom gradu" van Srbije.

"Stvarno sam srećan zbog poverenja koje mi je ukazao trener. U Evropi je bilo teško, a sada moram u potpunosti da promenim stil igre, s obzirom na to da se ovde igra drugačija košarka. To mi ne predstavlja problem, za sada idem dan po dan i što više budem igrao biću sve bolji", zaključio je Vukčević u razgovoru za RTS.

Uz poruku da ne zna šta će se dešavati sa njegovim ugovorom na kraju sezone, objasnio je da je isključivo njegova odluka da ode iz Partizana: "Dobro, opet je plaćeno obeštećenje Partizanu. To je bila moja odluka. Hteo sam da dođem ovde. Ne znam koji je plan dalje, ja idem dan po dan za sada i videćemo šta i kako", poručio je samouvereni centar uz poruku da se sasvim brzo uklopio u NBA sistem.

Pogledajte i njegove prve poene u NBA ligi, gde je još letos igrajući na pripremama Vašingtona pokazao da ima "mekanu ruku" i da samo još može više da napreduje:


BONUS VIDEO:

PARTIZAN - FENERBAHČE MONDO

(MONDO - M.V.)