Nikola Jović pridružio se Nikoli Jokiću u plej-ofu NBA lige! Sa Majamijem je izbacio Čikago (112:91) i to bez najboljeg igrača tima Džimija Batlera. On je doživeo povredu zbog koje će navodno pauzirati nekoliko nedelja, što bi trebalo da znači da će bez njega morati i na Boston.

Kao pobednik drugog para plej-in turnira Hit ide na Seltikse, tim koji je ušao u doigravanje sa najboljim skorom u šampionatu. Jasno je kome pripada uloga favorita, ali je Majami već pokazao da ne sme da se otpiše. U ovom meču predvodio ih je Tajler Hiro (21, 10sk, 9as), Haime Hakez dodao je 21, dok je Jović imao 5 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Za Bulse je sezona završena i njih sada čekaju teške odluke u vezi tima. Da li će krenuti u potpunu rekonstrukciju ili ne. Najbolji u poraženom timu bili su Demar Derozen (22, 4as) i Nikola Vučević (16, 14sk), dok je Kobi Vajt posle 42 poena ubačena Atlanti dao samo 13.

Na Zapadu je Nju Orleans pobedio Sakramento (105:98) i u plej-ofu igraće protiv Oklahome. Brendon Ingram (24, 6sk, 6as) i Jonas Valančijunas (19, 12sk) predvodili su pobednički tim, dok Kingsima nisu pomogle ni dobre partije Dierona Foksa (35, 7sk, 5as) i Domantasa Sabonisa (23, 14sk, 7as).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jović izjava Uroš Arsić/Mondo