Srpski košarkaš Nikola Jokić dobiće treći put u karijeri MVP priznanje, međutim ima i dalje mnogo onih koji "prate" NBA ligu i koji smatraju da to ne zaslužuje. Nije dovoljna ni dominacija Denvera, ni njegove istorijske brojke, tripl-dablovi i sve bolja odbrana, a ako je to malo - možda ne bi škodilo da poslušaju izlaganje srpskog košarkaša nakon velike pobede nad L.A. Lejkersima (101:99) u poslednjoj sekundi!

Jokić je prvo burno proslavio sa meč-vinerom Džamalom Marejem, koji se mučio dobar deo sezone sa povredama, a šta tek reći za njegove nastupe protiv Lejkersa. Bio je veoma slab u prvom meču, i u drugom ga je "vukao" Jokić sa 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija, a onda je Kanađanin to vratio kada je bilo najvažnije.

Slavlje Nikole Jokića u pobedi Denvera Arena premium

Šutirao je 5/19, ali vera koju mu je pružio Jokić sve to može da "obriše": "Trebalo mu je samo da dobije samopouzdanja i uspeo je. Pogodio je nekoliko lakših šuteva, a taj koji je za pobedu pogodio je hiljadu puta. Verujemo u njega, čak i kada mu ne ide", kazao je kapitenski Jokić o svom saigraču koji još nije dobio poziv za Ol-star utakmice, iako je uz Somborca najbolji igrač Denvera već nekoliko godina.

"Kako smo uspeli? Imali smo dobre, otvorene pozicije, ali nismo pogađali. Igrali smo dobru odbranu celo drugo poluvreme, a hvala i publici koja je bila uz nas sve vreme i kad smo gubili 20 razlike. Odbrana je bila sjajna, Gordon i Kaldvel-Poup su bili sjajni, mi smo ih samo pratili", dodao je MVP.

Pogledajte i intervju koji pokazuje kako MVP treba da priča!

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa Kurir televizija

(MONDO - M.V.)