Džoel Embid zaista ne ume da gubi, a kako odmiče plejof serija protiv Njujork Niksa sve je gori. Prvo smo videli kako je pokušao da povredi Mičela Robinsona, zatim je jamerno stao na zglob Džoša Harta da bi potom probao da povredi i Džejlena Bransona. Navijačima Njujork Niksa koji su došli na gostovanje se to naravno nije svidelo, pa su već sa tribina počeli da ga prozivaju. 

Nastavilo se to posle utakmice kada su se pojavili snimci na kojima se vidi da u glas pevaju "j*bi Embida" u hodnicima "Vels Fargo centra", a onda je Kamerunac zbog toga napao sopstvene navijače! Sad asu mu i oni krivi, a evo i zašto.

"Razočaravajuće… Volim naše navijače, ne prozivam ih, ali ovo jeste razočaravajuće. Jasno je da Niksi imaju mnogo navijača i da jesu blizu, ali nikada ovako nešto nisam video, a ovde sam deset godina. Na neki način sam po**zdeo, pogotovo jer se Fila smatra sportskim gradom. Uvek su uz nas, mislim da ovako nešto ne bi trebalo da se dešava. Nije OK", rekao je Embid. 

Već je počela Filadelfija da "juri" zvezde kojima ističe ugovor u nameri da Embidu napravi pobednički tim. Ipak posle odlaska Džejmsa Hardena i promene velikog broja igrača malo superstarova je spremno da dođe da igra sa Embidom. Ipak on je uzeo američko državljanstvo i probaće da trofej osvoji igrajući za SAD na Olimpijskim igrama. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA MONDO