Partizan je poveo u polufinalnoj seriji ABA lige. U beogradskoj Areni pobedio je Budućnost (78:67). Naredni meč igra se u Podgorici i ako ishod bude isti srpski tim će proći u finale. Odigrao je tim Željka Obradovića veoma dobar meč i upisao trijumf.

Aleksa Avramović bio je treći najefikasniji igrač u svom timu (11, 4sk, 4as). "Dobra utakmica, kontrolisana od početka do kraja, prišli su u jednom trenutku na četiri poena zaostatka. Igrali smo dobro u odbrani, imali dosta otvorenih šuteva koje smo promašivali, nadam se da ćemo ih pogoditi u Podgorici i završiti seriju. Čestitam Budućnosti na dobroj partiji, igrala je dobro, sa dosta fizike. Čestitam i mom timu i zahvalan sam navijačima što su došli u ovolikom broju pred praznike, to nam znači", rekao je Aleksa.

Jedini loš period crno-belih bio je sredinom poslednje deonice kada su gosti prišli na četiri poena zaostatka (69:65), do kraja meča Podgoričani su dali samo dva poena. "To je jedini trenutak gde su prišli, to su velika dva poseda u tom momentu, preneli smo prednost brzo na tri poseda, uvećali vođstvo i rešili meč. Dobra utakmica, oba tima igrala su dobro, disciplinovano. Biće drugačije u 'Morači', tamo je dobra atmosfera, fer su i korektni, uvek smo dobro dočekani tamo i osećamo se kao kod kuće, biće tako i ovog puta"

Aleksa Avramović izjava MONDO/Nemanja Stanojčić

Složio se sa konstatacijoom da je Partizan u nekoliko navrata bio "previše brzoplet". "Da, slažem se. Bilo je tako na početku druge četvrtine kada smo stekli dvocifrenu prednost i početkom treće deonice. Tu smo imali blagi pad koncentracije, dodatno smo se opustili, dobro je bilo na kraju."

Naredni meč ova dva tima igra se tek 7. maja, što znači da će imati više vremena za odmor i pripremu. "Divno je, najiskrenije. Divno je. Mnogo smo se istrošili u evroligaškom ritmu koji melje. ABA liga je jača ove godine, tako bar osećam. Intenzitet je visok, imamo 14 igrača u rosteru i kada neko otpadne zbog povrede, kao Jaramaz i Koprivica, imali smo 12 igrača da se iznese sezona", zaključio je Avramović.

MN Press Partizan-Budućnost

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Aleksa Avramović pitanje na Nemačkom  YouTube/FIBA