Denver Nagetsi i Nikola Jokić ne mogu ništa Entoniju Edvardsu! Sjajni bek vodi Minesotu cele sezone, a u plejofu je dodatno dodao gas i sada je u dva meča polufinala Zapada na gostujućem terenu prvo dao 43, pa zatim 27 poena. A upravo je možda Entoni Edvards najgora procena jedne od najboljih NBA franšiza! 

Edvards je 2020. na draftu bio prvi pik i uzela ga je ekipa Minesota Timbervulfsa, a sa drugog mesta Golden Stejt Voriorsi su birali Džejmsa Vajzmena. Mladom centru su doveli i Dejana Milojevića da radi sa njim, ali ništa nije pomoglo i on je posle tri godine oteran u najgori tim lige Detroit Pistonse gde se takođe nije pokazao i trenutno je rezerva. 

Iako su imali pravo biranja drugog pika, čak i da Minesota nije rešila da izabere Edvardsa Voriorsi ga ne bi birali! Tekstovi iz 2020. godine to jasno govore, a "NBC" je tada pisao da Voriorse brine to što Edvards nema dovoljnu želju za pobedom! 

Entoni Edvards Nikola Jokić
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia 

"Timovi su zabrinuti zbog Edvardsove želje i entuzijazma za pobeđivanjem. Prema izvoru Golden Stejt Voriorsi nisu mesto na kome će Entoni Edvards završiti baš zbog ovoga. Skauti na svim nivoima su naveli da njegovi timovi nisu pobeđivali ni na jednom nivou, a da on zaboravlja akcije svog tima tokom meča", naveo je NBA analitičar i skaut Džonatan Vaserman.

Edvards je studirao na Džordžiji i u poslednjoj sezoni je beleži 19,1 poen, 5,2 skoka, 2,8 asistencija i 1,3 ukradenih lopti po meču, ali je šutirao za tri ispod 30 odsto što je bio veliki problem za Voriorse.Takođe njegova profesionalnost je dovođena u pitanje. 

"Što se više raspitujemo oko Edvardsa, to više čujemo problema oko njegovog profesionalizma i mogućnosti da se dođe do pobede", navodi se u tekstu.  Na kraju je Minesota izabrala Entonija Edvardsa sa prvog mesta, drugi pik je bio Džejms Vajtzmen, a zatim su došli Lamelo Bol i Patrik Vilijams koji su imali mnogo problema sa povredama. Od bitnijih igrača kao 12. pik izabran je Tajris Haliburton, Tajris Maksi je bio 21. a birani su i Ajzak Okoro, Onijeka Okongvu, Deni Avdija, Devin Vasel, Kol Entoni, Dezmond Bejn...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport