Često kroz frazu čujemo izraz "ostavio je srce na terenu" i to predstavlja borbu i požrtvovanje u svetu sporta. Boriša Simanić ostavio je bubreg na terenu i to nije fraza. Na Svetskom prvenstvu u Manili dobio je udarac u tom predelu i situacija je bila toliko ozbiljna da mu je prilikom operacije izvađen bubreg.

Uprkos tome što se borio za život, što mu je karijera bila ugrožena i što je bilo još "milion" znakova pitanja zbog toga srpski košarkaš ne odustaje. Želi ponovo da obuče dres sa grbom nacionalnog tima. "Ne znam, mislim...Ja bih se odazvao opet. Nekad dobijem udarac i u drugi bubreg, nema veze. Znaš, nekako mi je to stvarno... Reprezentacija mi je vrh svega", rekao je Simanić u podkastu "Alesto" kod komentatora Ace Stojanovića.

Vratio se Simanić treninzima, počeo je da radi na povratku u formu i prvi sledeći turnir na kom bi mogao da zaigra jesu Olimpijske igre. Selektor Svetislav Pešić još uvek nije objavio konačan spisak reprezentativaca, a Boriša se nada da bi mogao da bude u konkurenciji za tim. Koliko je to realno, prvenstveno zbog toga što je dugo van treninga i takmičarskog ritma, ostaje da se vidi.

Nedavno je i sam potvrdio da mu je to velika želja. "Ja ću se potruditi da se oporavim! Da se možda i pridružim ekipi. Mislim da imam dovoljno vremena. Ako ne, bar da budem sa njima na pripremama. Da se družimo, da im pomognem koliko-toliko. Videćemo", poručio je Boriša tokom gostovanja u drugoj epizodi podkasta Olimpijskog komiteta Srbije.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Boriša MONDO/Nemanja Stanojćić