Nekadašnji NBA šampion Glen Dejvis je osuđen na 40 meseci u zatvoru! Nekadašnji centar Boston Seltiksa koji je sa ovom slavnom franšizom osvojio titulu 2008. godine osuđen je zbog prevare, a osim 40 meseci zatvora nakon izlaska na slobodu će biti tri godine pod supervizijom. 

Više od 20 ljudi je u novembru 2023. proglašeno krivim za prevaru vezanu za socijalno i zdravstveno osiguranje NBA lige. Među osuđenima od bivših igrača nije samo Glen Dejvis već su tu i Kejon Duling i Terens Vilijams. Oni su, zajedno sa Dejvisom uspevali da pribave lažne medicinske nalaze na osnovu kojih su od osiguranja dobijali novac. Dejvis poznat pod nadimkom "Big Bejbi" mora da plati i 80.000 dolara kazne, a njegovi pravni zastupnici su odbili da komentarišu ovu presudu. 

Dejvis je u karijeri zaradio 35.000.000 dolara, a počeo je karijeru kao 35. pik koga su pokupili Boston Seltiksi. Tamo je proveo četiri godine, zatim je tri sezone bio jedan od glavnih igrača Orlanda, da bi u Los Anđeles Klipersima završio karijeru 2015. godine. Karijera mu je trajala samo osam godina pre svega zbog konstatnih problema sa viškom kilograma.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: