Trener Partizana Željko Obradović čestitao je svom timu plasman u finale ABA lige protiv Crvene zvezde. Crno-beli su u "majstorici" u završnici pobedili Budućnost i slomili njen otpor. "Plasman u finale, čestitke mojim igračima. Očekivano, majstorica na visokom nivou. Budućnost je u prvom poluvremenu igrala veoma dobro uz velike procente šuta, pričali smo da je ključ da se promeni igra u odbrani, ali da moramo da igramo pametnije u napadu, iako to nije bilo toliko loše u prvom poluvremenu. Ključ je bio u tome da smo kada su oni poveli maksimalno 56:48 mi uspeli da napravimo rezultat 94:75, znači parcijal 46:19 za nas".

"Probali smo da menjamo odbranu, da ih usporimo na prednjem delu terena zonskim presingom, uspevali i na kraju mislim da smo zasluženo pobedili. hvala svima koji su došli da nas podrže, impozantna brojka, preko 15.000 ljudi. Sada idemo da se odmorimo i da se spremimo za finale"

Šta očekivati u finalu protiv Zvezde? Željko Obradović bio je upitan i da li je spreman za još jednu rundu protiv crveno-belih punu tenzija? "Mogu da nastavim da se ponašam kao i u tri godine od kada sam došao u Partizan. To što govorim od tada  je ono što osećam duboko u sebi. Očekujem da ću da razmišljam o košarkaškoj utakmici, da igramo protiv velikog rivala, pred njegovim navijačima, imamo iskustvo i znamo koliko je to teško, ali imamo iskustvo i hoćemo da budemo koncentrisani na ono što se dešava na parketu"

MN Press Sudije Partizan Budućnost

Da li će neko od onih koji nisu bili u sastavu biti spremni? "Ne verujem da Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica mogu da nam pomognu, prekratko je vreme do ponedeljka. Nažalost, to je tako"

Pročitajte termine finala ABA lige Crvena zvezda - Partizan.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Janis Sferopulos i Željko Obradović MONDO/Nikola Lalović