Biser Crvene zvezde i srpske košarke, plejmejker Nikola Topić, mogao bi da ovog leta postane član San Antonio Sparsa! U nedelju je u Americi održana lutrija pred draft i određen je redosled kojim će timovi birati. Apsolutno najviše sreće imala je Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića, koja je završila sezonu na 10. mestu Istoka i imala samo tri odsto šanse da prva bira - ali će ipak ona prva birati.

  1. Atlanta
  2. Vašington
  3. Hjuston
  4. San Antonio
  5. Detroit...

Prema trenutnoj prognozi, prvi "pik" među 19-godišnjacima mogao bi da bude neko od francuskih talenata, centar Pert Vajldketsa iz Australije Aleksandr Sar ili Zakari Rizaše, krilo Burga, finaliste Evrokupa ove sezone. Visok izbor predviđa se beku Jukona Stefonu Kastlu sa koledža Jukon i tandemu Kentakija, beku Ridu Šepardu ili plejmejkeru Robu Dilingemu. U tom društvu je i Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde koji bi od ponedeljka mogao da ima veliku ulogu u finalu ABA lige protiv Partizana.

Sinu nekadašnjeg reprezentativca SR Jugoslavije Milenka Topića takođe je predviđan visok izbor i već je bilo nagoveštaja da ga želi San Antonio. Sada kada je definitivno da će Spursi birati u Top 5, dodatno je raspaljena mašta navijača da bi Nikola mogao u tandem sa Viktorom Vembanjanom, rukijem godine i francuskom senzacijom, prošlogodišnjim prvim "pikom" na draftu.

Odmah nakon što su određeni brojevi i redosled, navijači San Antonija počeli su na društvenim mrežama da "prizivaju" Nikolu Topića u svom timu,. "San Antonio već ima svog Tima Dankana iz 'Generacije Zed' u Vembanjami. Nikola Topić bio bi 'Toni Parker Generacije Zed'", objavio je jedan korisnik iz Amerike, uz video-snimak Topićevih najboljih poteza. "Nikola Topiću, ti si sledeći San Antonio spur", "Dobro došao u San Antonio, Nilkola", nižu se poruke navijača koji su uzbuđeni onim što vide na internetu kada pretražuju najbolje partije i poteze najvećeg talenta srpske košarke.

Naravno, odlazak u San Antonio pružio bi Topiću pravu privilegiju da sarađuje sa legendarnim Gregom Popovičem (75), trenerom koji je u Teksas doneo pet titula NBA šampiona i koji za sebe u šali govori da je "Ludi Srbin".

MN Press, Profimedia Greg Popovič

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: