Košarkaši Denvera izjednačili su na 2:2 u polufinalnoj seriji protiv Minesote (115:107), a meč je ponovo obeležio Nikola Jokić. Srpski košarkaš postigao je 35 poena, a posebno zanimljivo bilo je njegovo zakucavanje preko najboljeg igrača protivničkog tima. Bek Minesote Entoni Edvards nije mogao da zaustavi najboljeg igrača Denvera!

Pokušao je prvo da se postavi za faul u napadu, ali je brzo shvatio da će to biti uzaludno pa se izmakao. Nije to uradio dovoljno brzo pa je završio na posteru, a drugi ugao još bolje pokazuje kako se sve odigralo. Iako Nikola Jokić ne izvodi često ovakve poteze, ovom prilikom je rešio da postigne poene baš zakucavanjem što je sa oduševljenjem dočekala i klupa Denver Nagetsa:

Nikola je na ovom meču protiv Minesote imao 35 poena, sedam asistencija, sedam skokova i tri ukradene lopte, a posebno inspirisan bio je u poslednjoj deonici. Tokom četvrte četvrtine srpski košarkaš postigao je 16 poena i tako bio najzaslužniji za drugu pobedu Denvera nad Minesotom, u seriji koja je izuzetno interesantna.

Naredni meč igra se u Koloradu, a utakmica pred navijačima Denver Nagetsa na programu je u sredu rano ujutru. Peti susret u seriji Denvera i Minesote zakazan je za 04:30, a aktuelni šampioni imaće priliku da u polufinalu Zapada ove sezone prvi put povedu. podsećamo, prethodna dva meča u Denveru dobila je Minesota. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport