Viktor Vembanjama (20) proglašen je za najboljeg rukija sezone u NBA ligi. Već u prvoj sezoni dominira i pokazuje da će da bude jedna od najvećih zvezda u godinama koje dolaze. Već sada uživa ogromnu popularnost kako u San Antoniju, tako i širom lige. Sada je opet došao u centar pažnje.

Ovog puta razlog nisu njegovi potezi na terenu, već njegov bivši klub - Metropolitan. Navodno je francuski klub bankrotirao. Tamošnji "Le Parizijen" preneo je informaciju da je već obavestio košarkaški savez Francuske da nije u mogućnosti da nastupa u svim takmičenjima.

Potvrda ove vesti još uvek se čeka, ali ako je tako onda se taj klub gasi. Metropolitan je tekuću sezonu završio ubedljivo na poslednjem mestu. Upisao je samo 4 pobede na 34 utakmice i naredne sezone trebalo je da se takmiči u drugoj ligi. Kako stvari stoje do toga neće doći...

Profimedia Viktor Vembanjama

Popularni Vembi izabran je kao 1. pik na prošlogodišnjem draftu od strane Sparsa. Karijeru je počeo u Nanteru, pa je odigrao sezonu 2021/22 za Asvel u Evroligi i onda je odlučio da ode u Metropolitan i da tamo igra što više, umesto da to čini u Evroligi. Odveo je tim do finala i to tako što je u polufinalu izbacio baš Asvel, ali je Monako došao do titule. Prosečno je te sezone beležio 21.6 poena, skokova i 3,1 blokadu po meču.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

NBA 2K24 Crossplay YouTube / NBA 2K