Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos bio je posle trijumfa protiv Partizana za vođstvo 2:0 u finalu ABA upitan i za niz pobeda protiv crno-belih. U ovom trenutku, Zvezda je pet puta uzastopno savladala najvećeg rivala i zbog toga će u nedelju u Štark areni imati "meč loptu" za osvajanje ABA lige i za plasman u Evroligu. Posle meča, Sferopulos je bio upitan za taj detalj.
"Željko Obradović je velki trener i jedan od najboljih u istoriji svetske košarke, srpske, evropske... Što se tiče tih brojeva koje ste pomenuli, ne razmišljam tako. Ti brojevi su tu za novinare, a ja mislim o sledećoj utakmici, kako da budemo dobri protiv Partizana u Areni", rekao je Sferopulos.

Analizirajući meč, čestitao je i svojim igračima i publici. "Hoću da čestitam svojim igračima na načinu na koji su igrali danas. Mislim da smo zaslužili utakmicu, jer smo igrali bolje nego u prvom meču, bolje u odbrani. Naš napad b io je skoro isti. Kao što su svi videli, tokom prvog dela meča imali smo dva-tri puta razliku od šest, sedam poena, ali Partizan je ostao u igri zbog ofanzivnih skokova Partizana. To je bio naš najveći poen, jer su u prvom delu mnogo pogađali iz drugih šansi. Pričali smo u poluvremenu i imali smo mnogo bolji nastavak. Dozvolili smo samo jedan ofanzivni skok, odbrana je bila izvanredna, dozvolili smo samo 35 poena. Polako, polako došli smo do bezbedne razlike koju smo čuvali do kraja, kada smo pobedili"

"Čestitam navijačima na atmosferi u obe utakmice, veoma mi je važno da nismo ubacivali predmete na teren ništa i to je veoma, veoma značajno. Čestitam im na tome. Sada je 2:0, to je nešto, ali može da bude. Ako stanemo ovde, nemamo pravi mentalitet, ali naši igrači su veoma iskusno i biće spremni. Imaćemo dan za odmor, za analizu šta možemo bolje, kako možemo bolje i da budemo spremni za treću utakmicu".

Sledeći meč biće odigran u nedelju od 20 časova pred Partizanovim navijačima u Štark areni.

(MONDO - M.Š)