Košarkaši Crvene zvezde imaju prednost (2:0) protiv Partizana u finalnoj seriji ABA lige, nakon što su u svoju korist rešili i drugi meč u hali "Aleksandar Nikolić". Sada je jak pritisak na crno-belima koji moraju da odbrane domaći teren u naredna dva meča, a zatim i naprave senzaciju u Pioniru, pred protivničkom publikom, kako bi se domogli šampionske titule. Deluje da je za taj poduhvat spreman plejmejker Džejlin Smit.

Iskusni košarkaš bio je najefikasniji igrač Partizana u drugom meču finala, sa 12 postignutih poena, a nakon utakmice je najavio i treći okršaj najboljih srpskih ekipa. Džejlin Smit želi dve pobede, ali za početak je fokusiran na treću utakmicu koja je Zvezdi prva meč lopta za titulu.

"Biće kao u Evroligi za nas. Biće napeto, znam da će nam navijači dati jaku podršku, spremni smo da odemo kući i da im isprašimo zadnjice pred našim pristalicama. Idemo kući, da pobedimo obe utakmice. To je jedino što možemo. Za početak, da dobijemo treći susret", rekao je američki košarkaš koji nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

MN Press derbi Crvena Zvezda Partizan

Po rečima Partizanovog košarkaša koji je u toku sezone pojačao klub, crno-beli su imali prilike za brejk. "Imali smo dobre šanse za brejk u obe utakmice. Dešavale su se stvari koje su lomile naš ritam i sada idemo kući sa minusom od dve pobede. Idemo kući, da probamo da rešimo ovo", dodao je Smit i osvrnuo se na igru svog tima i sebe: "Mogli smo da pravimo manje faulova. Ali to nije na nama, pogotovo kada se igra agresivno. Ovo je plej-of, trebalo bi da igramo što je agresivnije moguće bez posledica. Igrali smo jako dobro, ali stvari se dešavaju. Počeo sam da pogađam veliki broj trojki, da razigravam druge. To je verovatno uticalo da trener ima veće poverenje u mene. Igram odbranu i jako sam nesebičan."

Podsećamo, nakon dve pobede Crvene zvezde pred svojim navijačima serija se seli u Beogradsku arenu gde će Partizan biti domaćin treće, a zatim i četvrtu utakmice ukoliko bude potrebe da se ona odigra. Treći susret finalne serije regionalnog takmičenja na programu je 19. maja od 20:30.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Smit Partizan ABA liga Kurir TV