Stručni komentator TV Arena sport Vlade Đurović čestitao je Crvenoj zvezdi dominantno osvojenu titulu u finalu protiv Partizana, 3-0 u seriji.

"To se u NBA zove metla, svaka čast upravi, treneru, pomoćnim trenerima, čitavom stručnom štabu, doktorima i naročito igračima, zasluženo su pobedili, vodili su od početka, bili bolji, nisu igrali neku sjajnu utakmicu, ne vidim nijednog koji je odigrao fenomenalno. Solidno - da, ali to je bilo dovoljno za ovakav Partizan kako je odigrao pred svojih 20 hiljada navijača".

Đurović je posebno naglasio slike fer-pleja i međusobnih pozdrava igrača i stručnih štabova nakon utakmice. "Bilo je dobro i fer na kraju, čestitke stučrnog štaba i igrrača Partizana prema igračima Zvezde, nije bilo incidenata, bacanja. Bilo je vređanja, zadovoljan sam što nije bilo incidenata"

"Teško je bilo Zvezdi, ali 6-0 u poslednjih šest utakmica protiv Partizana i Sferopulsovih 6-0 protiv Željka, to je za mene najveće čudo"

Crvena zvezda je pobedom protiv Partizana završila najbrže okončano finale ABA lige još od 2017, kada je takođe Zvezda pobedila Cedevitu u tri utakmice. Trijumfom pred navijačima Partizana, igrači Janisa Sferopulosa vratili su se na tron regionalnog takmičenja i izvesno stekli pozivnicu za Evroligu, namenjenu šampionu ABA lige.

Kurir/Petar Aleksić Crvena zvezda Partizan Košarka