Boston je pobedio Indijanu 126:110 i tako je poveo 2:0 u finalu Istoka, tako da je u ovom trenutku verovatno i najveći favorit za osvajanje šampionskog prstena. Jedan od dva najtrofejnija kluba u NBA ligi (Boston i L.A. Lejkersi imaju po 17 titula) mogao bi tako da dođe do rekordnog broja šampionskih naslova, tek treći u poslednje tri i po decenije!

Bostoon je dominirao u "staroj eri" NBA lige i ima čak 16 šampionskih titula od 1957. do 1986. godine, dok su od tada tek 2008. bili prvaci. Pamtimo generaciju Garneta, Pirsa, Alena i Ronda koja je uspela da prekine "crni niz", a videćemo da li je nova koju predvode Tejtum i Braun dovoljno dobra da na kraju sezone podigne pehar koji se toliko dugo već čeka u "Ti Di Gardenu" pod svodovima.

Prethodne noći dominirao je upravo Braun, trenutno ajplaćeniji igrač lige, koji je postigao 40 poena (14/27 iz igre), dok su ga pratli upravo Tejtum i Vajt sa po 23 poena. Takođe, Holidej je dodao 15, a Pričard je imao još 12 sa klupe, na šta Indijana nije imala dovojno dobar odgovor.

Najefikasniji u njihovim redovima bio je Sijakam sa 28 poena, dok je Tajris Haliburton podbacio. Dobro su ga čuvali igrači Bostona, pa je zabeležio tek 10 poena i osam asistencija.

Serija se sada seli u Indijanapolis, odnosno treći meč se igra već u noći između subote i nedelje od 2.30.

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport

(MONDO - M.V.)