Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković prošao je u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad francuskim teniserom Pjer Igom Erberom, a nakon razgovora koji je obavio na terenu sa legendarnim Fabrisom Santoroom preselio se u salu za konferencije gde je pričao sa medijima. Tom prilikom Novak je govorio i o košarci!

Nekoliko sati ranije njegov brat Đorđe Đoković zvanično je predstavio košarkaški klub iz Dubaija čiji će biti direktor, a koji će se u narednoj sezoni takmičiti u ABA ligi. Takođe, Dubai će igrati Evrokup, u nadi da bi već naredne sezone mogao da se preseli u Evroligu i odmeri snage sa najboljim evropskim timovima. Pre toga pokušavaće da pobedi timove u našem regionu, što je Novak prokomentarisao sa osmehom na licu, na samom kraju konferencije!.

Moderator konferencije saopštio je da nema više pitanja i da je gotovo i za srpske medije, ali Novak nije to dozvolio. "Hoćete da pričamo još o nečemu, možemo o košarci, pratim i NBA". Novinari su mislili da se to odnosi na ABA ligu pošto je njegov brat Đorđe bio deo predstavljanja Dubaija. "Stvarno? Lepo je što se prostor bivše Jugoslavije proširio na Dubai", nasmejao se Novak i otišao.

MOHAMMED BADRA/EPA Novak

Podsećamo, ABA liga je nedavno donela odluku da se takmičenje proširi, pa će u narednoj sezoni u regionalnoj ligi igrati dva tima više. Iz promene pravila profitirala je Srbija, koja će sada imati šest predstavnika, jer je Spartak iz Subotice savladao Vojvodinu u finalu ABA 2 lige. Drugi tim koji će igrati ABa ligu je upravo Dubai, a tek u narednim nedeljama ćemo saznati ko će sve nastupati za tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(MONDO/D. N./N. S.)

BONUS VIDEO:

MONDO Novak Djokovic u Areni