Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas tokom gostovanja na Radio televiziji Srbije (RTS) molbu košarkašu Nikoli Jokiću da se odazove na poziv selektora Svetislava Pešića za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Jokić i dalje nije saopštio svoju konačnu odluku o igranju za "orlove", a to će učiniti kada sedne za sto sa Pešićem i Tarlaćem.

"Ovoga puta nema prevelikih očekivanja od fudbalera u Nemačkoj, ali verujem da ćemo mi daleko da doguramo na Evropskom prvenstvu. Molim i navijače Zvezde i Partizana da budu zajedno uz našu reprezentaciju, svi koji mogu da budu uz naš tim protiv Engleza u Gelzenkirhenu, pa onda i Minhenu. A onda ćemo da navijamo za Jokića da navijamo na Olimpijskim igrama", kazao je Vučić, na šta ga je voditeljka upitala da li to znači da će igrati u Parizu.

"Ne znam da li će biti u timu, volim ga i mnogo poštujem, ovo je moja molba njemu da se odazove selektoru na poziv jer će biti jaki Kanađani sa Gildžs-Aleksanderom i Marejom, kao i sa Amerikancima, a ako neko može da ih pobedi - to je samo Srbija".

Prvi individualni treninzi srpske reprezentacije počinju 17. juna, dok je zvanično okupljanje zakazano za 24. jun. To znači da će Nikola imati oko mesec dana da odmori i da razmisli u vezi sa učešćem na Olimpijskim igrama. Svi se nadaju da će to i da se dogodi, ali konačna odluka još uvek nije doneta.

Tiktok/Taracanyon Jokić Rafting

Podsetimo, Srbija u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Parizu (preciznije u Lilu) igra protiv SAD i Južnog Sudana, i još jednog tima iz kvalifikacija.

Nikola Jokić je inače ovih dana viđen na odmoru u Srbiji i Republici Srpskoj, gde je pre svega uživao na regati.

BONUS VIDEO:

tiktok/taracanyon Nikola Jokić

(MONDO - M.V.)