Panatinaikos je gubio sa 2:0 u finalnoj seriji šampionata Grčke od Olimpijakosa i onda je dobio naredne tri utakmice. U "majstorici" je slavio (87:82), a Kostas Slukas je dominirao (29, 2sk, 1as). Blistao je protiv bivšeg tima u kom je proveo ukupno 10 godina.

Letos je napravio jednu od najvećih "izdaja", što mu je donelo titulu u Evroligi, četvrtu ukupno. Posle trofeja u domaćoj ligi iskoristio je to da "pecne" crveno-bele. "Cele sezone sam bio razočaran, izgovorene su neke teške reči. Želim da iskoristim ovaj momenat da se iz sveg srca zahvalim porodici Angelopulos Panajotisu i Jorgosu, kao i gospodinu Barcokasu zbog arogancije, nepoštovanja i svega što su pokazali prema meni. Otvorili su mi vrata, ona koja su me dovela u Panatinaikos. Video sam da su ovde ljudi 'gladni', verovali su u mene od starta i ono što mogu da ostvarim. Bili su uz mene u teškim momentima."

"Ove godine sam doživeo momente o kojima nikada nisam mogao ni da sanjam. Navijači su me prihvatili od prvog momenta. Ponuda Panatinaikosa bila je na stolu već 10 godina. Gospodin Janakopulos mi je verovao 10 godina, ali iz poštovanja prema Olimpijakosu ga nisam slušao. Sadaa kada jesam, osećam se oslobođeno i Bogu sam zahvalan što me prosvetlio. Svi ovi momenti će zauvek ostati u mom srcu. Ova sezona biće upisana u istoriju, zauvek. Na to je veliki uticaj imao trener Atmaan koji ima pobednički mentalitet, optimizam i ambicije. I ja sam isti, ambiciozan i motivisan. Ponosan sam", zaključio je Slukas.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Grobari, Partizan, Evroliga Kurir