Miloš Teodosić, Duško Savanović, Mile Ilić, Bojan Popović, Ognjen Aškrbić, Miroslav Raduljica, Zoran Erceg, Marko Marinović, Branko Lazić… Svi oni su prošli kroz razvojni sistem FMP-a, a u to vreme i potom stekli status reprezentativca u našoj zemlji, a čak tri igrača su draftovani kao igrači tima iz Železnika i to se dogodilo u vremenima kada je ulaz u NBA ligu bio značajno teži za evropske igrače, ali je dobar glas škole košarke FMP-a došao i do dalekih SAD.

Sada FMP želi da se vati korenima i u skladu sa tim koordinator celokupnih mlađih selekcija KK FMP SoccerBet biće dokazani stručnjak Slobodan Klipa koji će svoje prebogato iskustvo staviti u potpunosti u službu novih mladih talenata. Klipa je pored uspešnog vođenja prvih timova FMP-a, Beopetrola, Igokea ipak svoje ime izgradio kao trener mlađih kategorija. Bio je deo sistema KK FMP koji je dva puta uzastopno postao juniorski šampion Evrope 2008. i 2009. godine, kao i prvi trener Crvene zvezde koja je ponovila isti podvig 2014. godine.KK FMP otvara vrata za mlade igrače generacija 2008, 2009, 2010 i 2011. koji žele da uz stručan kadar steknu nova košarkaška znanja i neraskidiva prijateljstva.

Zbog toga FMP poziva sve zainteresovane da dođu na probni trening u dvoranama Basket Lend (Endija Vorhola 14) i potpuno besplatno pokažu svoj talenat. Termini treninga su subota od 10 do 11 za generacije 2010 i 2011 i nedelja od 11 do 12 za generacije 2008, 2009. 

(MONDO, N.L.)