Slavni srpski košarkaš Marko Jarić, šampion sveta iz Indijanapolisa i dugogodišnji NBA košarkaš, ima novi posao. On je sada zaposlen u "Vestpaku", australijskoj kompaniji koja se bavi multinacijalnim bankarstvom i finansijskim uslugama. Prošle godine ona je imala 13 miliona korisnika i oko 36.000 zaposlenih, a o njenoj reputaciji govori i to da je bila uvrštena kao 53. najbolja banka na svetu u rangiranu "Top 1.000 svetskih banaka".

Jarić je na novom poslu potpredsednik poslovnog razvoja i šev odela za zabavu i sport u Vestpaku. "Marko je preuzeo jedan od najvećih izazova do sada, pomažući poslovnim liderima da se razvijaju, rastzu i da zaštite svoje bogatstvo kako bi izvršili još veći uticaj na svoje zajednice i na ceo svet".

"Markova najveća lekcija naučena tokom impresivne karijere bila je da najviši nivo uspeha u bilo kom poduhvatu (sportskom ili poslovnom) zahteva disciplinu vođenu procesom i pametno donošenje odluka. Zato je postala njegova misija da pomogne svojoj odabranoj zajednici klijenata isporukom procesa i resursa u vezi sa naprednim planiranjem, kako bi mogli da postignu još veći nivo uspeha", navedeno je na sajtu kompanije.

MN Press, MN Press/Nenad Negovanović Marko Jaric

Marko Jarić tečno govori četiri jezika - srpski, engleski, italijanski i španski, živi u gradu Santa Monika i u braku sa bivšom suprugom Adrijanom Limom ima dve ćerke, Valentinu i Sijenu. Tokom sjajne karijere, započete u Radničkom iz Beograda 1995. godine, igrao je za Paristeri, Fortitudo, Virtus, Kliperse, Minesotu, Menfis, Real i Montepaski Sijenu, koja je bila njegov poslednji klub. Sa Virtusom je 2001. postao prvak Evrope, a sa reprezentacijom SR Jugoslavije šampion sveta 2002. godine i prvak Evrope 2001.

U Americi je nastupao u NBA ligi sedam godina, od 2002. do 2009. U tom periodu zaradio je 43 miliona dolara, najviše u sezonama od 2007. do 2011, kada njegova godišnja plata nije bila ispod šest miliona.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

instagram/slavo_3 Marko Jarić rešava partije basketa