Luka Dončić i defnitivno neće igrati na Olimpijskim igrama ove godine! Janis Adetokumbo i Grci pregazili su Slovence u polufinalu kvalifikacionog turnira u Pireju - 96:68 (32:14, 15:19, 19:17, 33:18). Pitanje pobednika rešeno je praktično već u prvoj četvrtini, nije bilo previše problema za domaćina kvalifikacionog turnira.

Već posle prvih 10 minuta igre na semaforu je stajalo 32:14 i tada je moglo da se nasluti u kom pravcu će meč da ode. Janis je od prvog minuta krenuo silovito, a podatak da su Grci poveli sa 13:0 na samom početku dovoljno govori. Pokušavao je Dončić da vrati Slovence, ali nije bilo nikakve šanse za tim.

Jednostavno, Grci su pokazali da su jači tim u ovom trenutku i to se videlo na parketu. Da Slovenci nisu doživeli debakl od Hrvatske u prvom kolu grupne faze, onda bi se sa ekipom Vasilisa Spanulisa sastali tek u finalu. Doduše, po prikazanom deluje da bi teško i tamo nešto mogli da urade. Grčka tako sada čeka pobednika duela između Hrvatske i Dominikane i tamo su Mario Hezonja, Dario Šarić, Ivica Zubac i saigrači veliki favoriti.

Što se liste strelaca tiče kod pobednika najbolji su bili Vokap (19, 6sk), Toliopulos (17, 4/4 za tr) i Janis (13, 4sk). Na drugoj strani Dončić je bio najbolji (21, 7sk, 5as), pratio ga je Nibo (17, 7sk) i samo su njih dvojica bili dvocifreni... Finale u Pireju igraće se u nedelju od 20 časova.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Luka Dončić jedan je od nas