Slušaj vest

Lebron Džejms igraće sa svojim sinom Bronijem zajedno u Lejkersima. Tim iz Los Anđelesa odabrao je talentovanog košarkaša kao 55. pika na NBA draftu i odmah mu je dao višegodišnji garantovani ugovor. Taj potez naišao je na osudu mnogih, bilo je dosta negativnih komentara. Stvari su se dodatno zakomplikovale posle njegovog debija.

Broni je odigrao meč u Letnjoj ligi protiv Sakramenta i za 22 minuta na parketu dao je samo 4 poena, uz 2 skoka i 2 asistencije, uz to je imao užasan šut (2/9 iz igre, 0/3 za tri i indeks -15). Bilo je to dovoljno da se nastave prozivke. Zbog toga je reagovao Lebron. "Zamislite da ste vi taj dečak koji je rođen u situaciji gde je njegov tac veoma poznat, bogat i ti hoćeš da postigneš neke stvari u životu i da se dokažeš da si svoj. Ja lično ne znam da li bih mogao da uradim to da je situacija obrnuta", počeo je Lebron.

Stao je u odbranu svog sina. "Kada sam ja ulazio u ligu nisam imao nikakav izbor, morao sam da uspem za moju majku, porodicu, rodni kraj, grad... Ako Broni želi danas da stane i da nikada više ne igra košarku i da postane gejmer ili kuvar, može da uradi ti. Ljudi ne razumeju koliko je sve ovo teško i kolika je posvećenost potrebna da dođeš posle operacije srca i da za manje od godinu dana posle toga uđeš u NBA ligu. Taj momak je poseban", zaključio je Lebron Džejms.

Bildbyran / ddp USA / Profimedia, David Becker / Getty images / Profimedia Broni Džejms

Broni je propustio meč sa Golden Stejtom u Letnjoj ligi jer se požalio na povredu i još uvek nije poznato hoće li da igra protiv Hjustona u narednom meču.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Instagram/nichelle LeBron Dzejms