Slušaj vest

Nakon početaka karijere u Vojvodini Nataša Anđelić je otišla u Crvenu zvezdu, a uspela je da u nekoliko godina provedenih u Beogradu zatekne dva potpuno različita kluba. Na početku je u klubu sve bilo kako treba, a onda je došla 2000. godina i preko noći se mnogo toga promenilo. 

"1999. godine kada sam otišla u Zvezdu tada nam je predsednik bio pomoćnik ministra finansija. Te godine, stvarno, sve se plaćalo. Kako je došlo do promene vlasti 2000. mi smo nažalost bili žrtva te promene vlasti. Gde smo mi u Zvezdi, za celu sezonu dobili dve plate", ispričala je Nataša Anđelić gostujući u "Jao Mile" podkastu.

Nekadašnja košarkašica Vojvodine, Budućnosti, Hemofarma, ali i Dinama iz Moskve, Komensea iz Italije i Keravnosa prisetila se sezone 2000/01 u kojoj je na kraju vršački Hemofarm uspeo da dođe do titule. Iako su košarkašice Crvene zvezde bile bez sredstava i iako su jedva stigle na finalni meč u Vršcu pružile su dostojan otpor rivalu. 

"Mi smo igrali finale plejofa u pet utakmica, pritom su Šumice bile krcate. Mi smo igrali sa Hemofarmom, koji je sve redovno dobijao, koji je bio jedan od stabilnijih klubova u to vreme. Plaćali su se doprinosi Ne možeš da veruješ ja i sad imam u radnoj knjižici tih deset meseci što sam radila u Hemofardmu uplaćenog radnog staža. Da smo mi na zadnju utakmicu išli sa puknutim staklom nazad na autobusu zato što nije bilo sredstava. Posle kad si tužio Zvezdu za novac koji ti se duguje onda je donet onaj plan reorganizacije duga koji je skupština prihvatila gde su samo poverioci kluba če dobiti ono što im se duguje", dodao je ona. 

MN Press nataša anđelić

Na kraju igračice iz te sezone jedva da su dobile neki novac, a na kraju je Hemofarm došao do titule. Ipak pored svega što se dešavalo nije bilo realno da se dođe i do titule. 

"Ali mogu da ti kažem da smo mi to momački odigrale. Bez obzira na to što nismo primali plate mi smo došli u situaciju da igramo petu utakmicu sa Hemofardmom u Vršcu. Koju smo izgubili, ali posle takve sezone gde kako da ti kažem mora da postoji neka ravnoteža. Ne plaćaju te ništa, ti igraš na vrhunskom nivou, donosiš rezultate, igraš, još se ljute na tebe što si ih tužio", naglasila je Nataša Anđelić. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: