Slušaj vest

Hrvatski košarkaši Ivica Zubac i Dario Šarić snimljeni su kako su se potukli u jednom noćnom klubu u Atini, veče posle utakmice sa Grčkom u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su njih dvojica "upali u gužvu". Tako je zabeležen trenutak kada Ivicu Zupca drži nekoliko osoba, dok Šarića neko potom obara na zemlju dok je očigledno u pripitom stanju.

Takođe, zabeleženo je da su posle toga mirno napustili klub, pošto je obezbeđenje sprečilo da tuča preraste u ozbiljniju, a nakon što su se iz Košarkaškog saveza Hrvatske oglasili i poručili da su njihovi igrači zapravo napadnuti, primećeno je da košarkaši nisu bili sami.

Sada je stigla i nova informacija koju su objavili grčki mediji, a to je da je sa košarkašima bio i hrvatski fudbalski reprezentativac Tin Jedvaj (28). U pitanju je osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Rusiji koji igra u Atini za Panatinaikos, tako da se u toku večeri sreo sa košarkašima svoje reprezentacije, ne slutivši da će izbiti tuča zbog koje će čitava Evropa pričati o javašluku sportista.

"Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere, selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u odnosu na potrebe igrača. Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pre povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najpre verbalno, a zatim i fizički što je na kraju uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara", navodi se u saopštenju HKS.


BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojćić Nikola Jokić stigao

(MONDO - M.V.)