Slušaj vest

Olimpijske igre počinju uskoro (od 26. jula do 11. avgusta) i timovi ulaze u završni deo priprema za takmičenje. Neki od njih, poput košarkaških selekcija, već su objavili i konačan spisak igrača koji će ići na takmičenje u Parizu. Među prvima, od evropskih selekcija, to su uradili Španci i Francuzi. Domaćin takmičenja je jedan od favorita za medalju, dok je "crvena furija" kroz kvalifikacioni turnir uspela da se izbori za mesto.

Da krenemo od Francuske, spisak igrača koji će napasti zlatnu medalju sigurno. Selektor Vensan Kole biće na slatkim mukama definitivno. Pozvani su sledeći igrači: Viktor Vembanjama, Geršon Jabusele, Frenk Nilikina, Metju Strazel, Matijas Lesor, Rudi Gober, Evan Furnije, Nando de Kolo, Bilal Kulibali, Isaija Kordinije, Nikolas Batum, Endrju Albisi.

Kada su Španci u pitanju, Serđo Skariolo odlučio se za narednih 12 igrača: Aleks Abrines, Santi Aldama, Dario Brizuela, Lorenco Braun, Alberto Dijaz, Rudi Fernandez, Usman Garuba, Huančo Ernangomez,Vili Ernangomez, Serhio Ljulj, Ćabi Lopez-Arostegi i Haime Pradilja.

Najviše pažnje na ova dva spiska privukla su dva imena. Mnogi će pratiti igre novog superstara svetske košarke Viktora Vembanjame. Popularni "vanzemaljac" blistao je i na pripremnim utakmicama i pokazao je da na njega može ozbiljno da se računa. Drugi je Rudi Fernandez kome će ovo biti šest Olimpijske igre! Da, dobro ste pročitali, prvi put je igrao u Atini 2004. godine i sada, 20 godina kasnije, opet će biti u dresu nacionalnog tima.

 Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, tim Svetislava Pešića odigraće prijateljske utakmice upravo sa Francuskom (petak, 21 čas), pa onda sledi put u Abu Dabi na mečeve sa Australijom i Amerikom, pa meč sa Japanom.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Svetislav Pešić o Nemačkoj MONDO/Nikola Lalović