Slušaj vest

Bek Virtusa i reprezentacije Srbije Ognjen Dobrić napustiće Italiju posle godinu dana opet će zaigrati na Malom Kalemegdanu, gde je ponikao i odakle je otišao u Virtus prošlog leta. Sa druge strane, Zvezdu neće pojačati Nikola Đurišić, doskorašnji bek Mege, jer ga je na NBA draftu odabrala Atlanta i po svemu sudeći Amerikanci imaju plan da srpski košarkaš ostane u klubu, uz kapitena "orlova" Bogdana Bogdanovića.

Dobrić je prethodnih dana pregovarao sa predsednikom Zvezde Nebojšom Čovićem u hotelu Kraun Plaza, bazi reprezentacije, odakle je isplivala i fotografija na kojoj se vidi da crveno-beli hoće da vrate i Filipa Petruševa iz Olimpijakosa, u kojem je proveo prošlu sezonu, započetu u Filadelfiji.

Kada Zvezda bude zvanično potvrdila povratak Ognjena Dobrića, postaće novi član tima Janisa Sferopulosa posle krila Nikole Kalinića, plejmejkera Kodija Milera Mekintajera, krilnog centra Majka Dauma, doskorašnjeg šutera Olimpijakosa Ajzeje Kenana i centra Uroša Plavšića. 

Nikola Đurišić (20 godina, 201 centimetar) imao je dogovor s Zvezdom da ovog leta pređe iz Mege u slučaju da ne nađe NBA tim, ali je na tamošnjem draftu bio 43. "pik", odabrao ga je Majami i poslao Atlanti u dogovoru. Prethodnih dana, Houksi su ga predstavili u Atlanti i po svemu sudeći sa njim prave velike planove. Za to vreme, i Zvezda ambiciozno gradi tim za novu sezonu.