Slušaj vest

Košarkaši Majamija savladali su Dalas (92:79) u utakmici Letnje lige pred početak nove NBA sezone, a košarkaš tima sa Floride Alondes Vilijams obeležio je ovaj meč neverovatnim zakucavanjem. Taj njegov potez gotovo je sigurno najbolji koji ćemo videti u čitavoj Letnjoj ligi, a pitanje je da li će takvih zakucavanja biti i na NBA parketima!

Početkom poslednje deonice meča pukla je odbrana Dalasa, a pred Vilijamsom se ukazao čist put do koša. Rešio je to da iskoristi, rotacija je kasnila, pa je silovito zakucao loptu i jednog od protivničkih košarkaša ostavio na posteru. I sam košarkaš "poludeo" je nakon ovog poteza koji je burno proslavio, a taj detalj kao da je bio početak serije koja je prelomila meč u korist Majamija. Pogledajte:

Alondes Vilijams rođen je u Milvokiju, a u rodnom gradu pohađao je srednju školu Riversajd. Usledili su koledži Triton, Oklahoma i Vejk Forest na kojem je završio školovanje, ali sa njega nije uspeo da stigne u NBA. Na draftu 2022. godine nije izabran, ali su Bruklin netsi verovali u njegove kvalitete i dali su mu dvosmerni ugovor.

Za taj tim odigrao je samo jednu utakmicu u NBA, dok je još sedam mečeva ubeležio kao košarkaš Majamija u prethodnoj sezoni. Veći deo karijere proveo je u Razvojnoj ligi gde je nastupao za Long Ajlend Netse i Sijuks Fals Skajforse. Prethodne sezone izabran je u idealnu petorku Razvojne lige, a dobio je i nagradu za igrača koji je najviše napredovao.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

RTS1 Nikola Jokić reakcija na meču sa Amerikancima