Slušaj vest

Nemanja Dangubić (31) bio je deo trejda u NBA ligi. Srpski košarkaš prosleđen je u Memfis iz Bruklina. Prema informacijama koje je preneo pouzdani košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski Srbin je bio jedan od igrača koji je bio deo "razmene" između dva spomenuta tima.

Memfis je poslao Zaira Vilijamsa i pik druge runde iz 2030. godine u Netse u razmenu za Mamadua Dijakitea i deo svega toga je i Dangubić koji je tako promenio tim. Nemanja je draftovan 2014. godine kao 54. pik od strane Filadelfije i odmah je prosleđen u San Antonio. Pet godina kasnije je bio deo trejda i iz Sparsa je prosleđen u Bruklin, a sada je završio u Grizlisima.

Jasno je naravno da su izuzetno male šanse i da izvesno nikada neće zaigrati u NBA ligi. Nedavno je potpisao ugovor sa Dubaijem i biće deo novog tima koji će se takmičiti u ABA ligi od naredne sezone. "Pored kvaliteta koje poseduje Nemanja je prvobitno timski igrač, igra odličnu odbranu i u svakoj ekipi u kojoj je bio radio je sve za dobrobit tima. Nesebičan, pametan igrač, sa iskustvom igranja u ABA ligi", poručio je Jurica Golemac, trener Dubaija.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Nemanja Dangubić nakon poraza u polufinalu FIBA Lige šampiona