Slušaj vest

I ranije smo imali ispade Pola Pirsa koji je čak dobio i otkaz jednom prilikom zbog neprikladnog ponašanja, a sada je ponovo pokazao koliko zapravo ne prati košarku. Nekadašnji lider Boston Seltiksa je pred meč Sjedinjenih Američkih Država i Južnog Sudana pričao jako potcenjivački o afričkoj selekciji.

"Čoveče, oni verovatno nemaju nikoga višeg od 190 centimetara. Sad treba da igramo sa Južnim Sudanom... Trebalo je samo da stave Litvaniju umesto njih. Ako nam budu igrali Lengston Gelovej i Najdžel Hejs Dejvis dobićemo 30 razlike", rekao je uz salve smeha Pol Pirs. 

U potcenjivanju i smejanju Sudancima priključio mu se i novinar Skip Bejlis. Što bi možda i imalo nekog smisla da se Južni Sudan već nije takmičio na Svetskom prvenstvu."Pogledao sam sastav i nisam  prepoznao jedno jedino ime. Ne znam... Sreća ne igramo sa Istočnim Sudanom, čuo sam da su oni popunjen tim", rekao je Skip Bejlis, iako bi trebalo da zna makar za nekadašnjje NBA igrače Karlika Džonsa i Venjena Gejbrijela.

Na samom meču Sjedinjene Američke Države su videle koliko su Sudanci opasni, pa je tako na kraju bilo 101:100 za SAD. A nakon toga je morao da se izvini Pol Pirs i napisao je na tviteru: "Lol, nisam bio upoznat sa vašom igrom".

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Nuni Omot o Boriši Simaniću