Slušaj vest

Imamo prve varnice na Olimpijskim igrama! Krenulo je takmičenje i pre otvaranja turnirima u fudbalu i ragbiju, a Srbija čekati 27. jul da Damir Mikec i Zorana Arunović prvi nastupe na OI. Naši košarkaši će prvo igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama, a "drim tim" je već stigao u Pariz.

Nisu baš svi američki reprezentativci dočekani na lep način, a to je bilo i očekivano. Francuska publika je "na nož" dočekala Džoela Embida koji je stigao da igra za SAD. Vikali su mu navijači "vrati pasoš", dok je izlazio iz autobusa nacionalnog tima, a razlog za to je što nije održao obećanje i nije zaigrao za selekciju Francuske

Domaćin Olimpijskih igara je želeo da se pojača i ponudili su 30-godišnjem Kameruncu pasoš 2022. godine. U julu te godine je dobio pasoš, ali je u septembru postao građanin Sjedinjenih Američkih Država. Sada je kao naturalizovani igrač stigao da se takmiči sa Amerikancima, što se Francuzima naravno nije svidelo. Pogledajte kako su ga dočekali:

Doduše neće mnogo patiti pod košem bez njega. Imaju Rudija Gobera, Viktora Vembanjamu i Matijasa Lesora, pa ćesto igraju sa dva klasična centra, više bi im znači neki bek ili plej viška. Ipak, nisu domaćini Olimpijskih igara zaboravili Embidu "izdaju". 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Nikola Jokić MVP skandiranje